Alltså time flies

Jag tycker om att skriva här, lite som en dagbok fast offentlig. Ni är en liten go gäng som läser och det tycker jag är kul. Speciellt när ni lämnar ett litet hej.

 Det är mycket jobb, tolkuppdrag på plats och på distans. Jag känner mig mer och mer säker på tekniken men jag föredrar alla dagar i veckan att vara på plats. Att tolka via skärm gör att det blir platt. Jag får inte med mig allt jag behöver för min tolkning. T ex är det helt omöjligt att känna in stämningen i ett rum via en dator. Att inte hinna samtala med tolkanvändaren saknar jag också. Den lilla stunden jag har på mig att känna igen , avkoda språket finns inte när jag jobbar digitalt. Jag ser fördelar med en del digitala uppdrag och de kan jag tänka mig köra så framöver också men jag vill tillbaka till att vara på plats. Det är en stor del av mitt jobb. Att åka till olika ställen, möta olika människor , se mig omkring. Friheten. Att sitta hemma och jobba i köket - Nej, det är inte min grej. 

I fredags deltog jag på rikstolkskonferensen. Det var Skåne som ordnade den. I år var vi 170 tolkar fr hela landet som deltog. Tänk va roligt om vi hade träffats fysiskt. Att hinna tjöta över en kopp kaffe, vid lunchen. Träffa gamla kursare, studenter jag har handlett. Gamla handledare. Ja ja, nu är det pandemi så det är bara att gilla läget. Konferensen då , vad tycker jag om den ?Nja. det var intet nytt under solen. Vet inte riktigt vad jag kan ta med mig i jobbet. Känner jag så för att jag har jobbat så länge eller ....Den stora överraskningen var att 2023 är det vi i VGR som ska ordna konferensen. Då hoppas jag att vi kan träffas fysiskt. Jag fick mest ont i rumpan av att sitta en hel dag.
 Lördagen - Jag och Eva M skulle ha jobbat hela dagen men det blev avbokat på plats. Jaja, lön för att göra ingenting är också ett uppdrag. Jag mötte upp Sofia på Drottningtorget, vi gick den till VDS tält där vi mötte upp Monasuniversum . 

Vid Din Sida startar upp sin verksamhet här i stan. Soppkök för hemlösa pensionärer. Ett viktigt arbete men sorgligt att det behövs. Vi stod där och pratade en stund innan det var dags för mig att dra mig till Mariaplan. 
Jag skulle besöka Hannah Wendelbos atelje. Och köpa plantor. Hon har det så fint.



 Jag promenerade därifrån med plantor i en fin påse. Styrde stegen mot Bangatan och Calles 18års kalas. Härligt att träffa mina kusiner och deras barn. Mina barn var bjudna men av en och annan anledning var de inte där. Go fika. Prat och mycket kaffe. Jag promenerade genom Linne och Haga innan jag klev på bussen hemåt. Cornelia och jag möttes på varsin buss. Hon skulle möta upp vänner i den ljumma kvällen. Jag landade i soffan, kollade tv. Njöt av att vara själv. Jag tycker om det. Rastade så klart Zigge också. 
Söndag - MorsDag. Vi åt en god frukost tillsammans innan jag åkte till mammas grav. Jag tände ett ljus, satte några kvistar syren i vasen. Samtalade med henne .Hem . Kevin kom ...promenerandes till oss sen tog vi bilen hem till honom. Felicia och Dennis kom dit. Jag fick bubbel i glaset. Kevin grillade på balkongen. Vi åt en god middag och hängde tillsammans. Jag fick härlig sommarläsning. Fyra böcker - för mig nya författare. När vi kom hem Cornelia och jag blev det några avsnitt av Hawaii 5-O innan vi tog kväll.




 Måndag , bilen besiktades och nu är den godkänd. Jag klagade på att de inte hade uppmärksammat att bromsslangen inte satt fast.
Igår avslutades ett stort jobb vi har gjort på tolkverksamheten. Kapacitets och produktionsplanering. 1 års arbete - nu ska det rulla på. Klart det kommer bli justeringar men i det stora hela är det sjösatt. Det handlar om schemaläggning för oss tolkar. Att baserat på statistik se när tolkar behövs. 
Cyklade hem till Vega , David och Natalie. Prat. Rosevin . Middag .Och lite roliga planer. Idag är det en ny dag med nya uppdrag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback