femman i Skatås.Sjuukt jobbigt. Gick nästan inte att andas!Vi tog oss runt. Ditte och jag.Det var skönt att känna att orken fanns. Synd att det inget syra fanns. Fick tugga i mig luft.På vägen hem, vid Sankt Sigfridsplan, öppnade sig himlen! Tur att vi satt i bilen då !
Idag vaknade jag av att det blåste något alldeles förfärligt. Tänkte att Felicia behövde skjuts till jobbet. Inge vidare att köra moppe över bron i halvstorm.
Vi körde och nu hade det börjat regna oxå eller snarare vräka ner. När vi skulle svänga av vid Sjöfartsmuseet så var det till att köra igenom ett hav av vatten. Jag skojar inte när jag säger att jag höll på att fastna i vattenmassorna. Jag lyckades få upp bilen på en trottoar som inte var under vattnet och det blev vår räddnin!!
När jag hade lämnat av F så skulle jag ner på leden igen och som tur var såg jag de andra bilarna, hur de kämpade sig igenom vattnet, jag tog sats, inte helt lätt med farmors lilla bil...Men jag klarade det och sen höll jag andan hela vägen hem!
Fy så otäckt !
Det kommer och går regn hela tiden. Jag vet , rent förnuftsmässigt att det behövs regn, men jag kan tycka att det räcker nu. Jag vill till stranden. Igen.
Jag kan inte få nog av strandhäng.
A är i Båstad.
K är med en kompis i Bovallstrand och C , hon sover fortfarande. Jag har läst GP, Druckit kaffet och ätit en räkmacka till frukost. Tack för den Jessica!
Vad ska vi göra idag? LÄSA, jag är mitt i en bra bok.
Denna.
Så jag tar helt enkelt och kryper upp i soffhörnet. Med en kopp kaffe till.
Vi har uppmärksammat din blogg tack vare kvaliteten på dina goda recept. Vi skulle bli jätteglada om du ville gå med i hittarecept.se så att vi kan länka till din blogg.
Jo, en del recept lägger jag upp men de har jag ofta tagit från någon annan...
Vad tycker du att jag ska göra? Ge mig en ledtråd. Jag fattar att det på något sätt är ett mejl som har gått ut till många men jag kan ändå känna glädje över att få det.
I våras fick jag en inbjudan till ett bloggevent på stan, en kväll, goodiebag och hela kittet, jag kunde inte gå för jag hade beredskap.
Det är ändå kul att få.
Hoppas du har haft en bra dag. Det har jag. Jag har hängt med kusin Mia hela dagen. Vi har varit på stranden och hängt. Så ljuvligt att prata med någon som känner mig med alla mina sidor, fel, brister och tillkortakommanden och ändå tycker om mig.
Det är en lycka att ha en sådan vän. TACK Mia för den fina dagen.
Nu ska jag...läsa för det har jag inte gjort idag. Inte heller igår för då hann jag inte. Jag var barnvakt åt Leon. Då fanns det ingen tid att läsa.
Inköpslista: 1 benfritt ovanlår, ca 1kg ½ dl flytande honung ½ dl olja 2 msk kinesisk soya 3 st vitlöksklyftor, hackade 2 tsk citronsaft 1 msk salvia 1 msk rosmarin crema di Balsamico
Tillagningstid: 60 minuter Portioner: 4-6
Gör så här: Blanda ihop ingredienserna till marinaden. Lägg ovanlåret i dubbla plastpåsar, slå på marinaden och låt stå över natten eller minst 2 timmar. Sätt ugnen på 150 grader. Lägg steken i en ugnsfast form, häll över marinaden. Stek i ugn ca 1,5 timme eller tills steken har fått en innertemperatur på 75-80 grader. Ös steken ett par gånger under tiden. Ett utmärkt alternativ till den traditionella lammsteken. Servera som en del av påskbuffén med Crema di Balsamico eller som ensamrätt tillsammans med skysås och klyftpotatis.
till huvudrätt.
Efterrätten blir detta...
CHOKLADMOUSSE
Recept på chokladmousse på mörk choklad, ägg och vispgrädde. Servera denna lena chokladmoussen i portionsskålar med brända, hackade mandlar på toppen.
Ingredienser
3 dl Arla® vispgrädde
3 st äggulor
150 g mörk choklad
Bränd mandel:
3⁄4 dl mandlar
1,1 dl strösocker
1 1⁄2 tsk rivet apelsinskal
Gör så här:
Smält chokladen i en skål i vattenbad. Vispa grädden (ej för hårt). Rör ner en äggula i taget i den smälta chokladen. Vänd sedan ner chokladsmeten i den vispade grädden. Fördela moussen i portionskoppar. Låt moussen stelna i kylen minst en timme.
Bränd mandel: Skala av en tunn bit apelsinskal med potatisskalare. Finstrimla skalet. Smörj en bit bakplåtspapper med olja. Smält sockret i en liten kastrull. Rör ner apelsinskal och mandel med en träsked. Häll upp blandningen på papperet. Låt det stelna cirka 30 minuter. Hacka det med en stor vass kniv. Strö den hackade mandeln över moussen
Förrätten blir sojamarinerad lax.
Till detta serverar vi ett kallt rosévin. Ute på altanen.
är något som vi alla i familjen gillar. Det är kul tycker jag.
Det spelas och delas spotify.
Jag är kass när det kommer till vem som har gjort en låt. Vilken grupp. Vem som sjunger. Jag är verkligen kass på det.
Första semesterveckan hämtade jag Felicia på jobbet. Jag hörde en så bra låt. Jag la titeln på minnet, tänkte att denna gången kanske jag minns...OCH det gjorde jag.
Felicia letade upp den på YouTube och vi spelade upp den . Mmm den gillades av oss alla.
Borta bra men hemma bäst. ja det stämmer. Att sova i sin egen säng. vakna och dra bena efter sig. Åkte till Coop för att handla lite frukostmat. Det var skönt. men jag är inte så sugen på att laga mat. Kanske blir det till att se någon fotbollsmatch idag, har hört att Ghana p 96 är något alldeles extra bra. Nu ska jag dricka kaffe och läsa lite. Det är trots allt semester.
körde vi över bron igen. Hemma. Sverige. Vi började dagen med att plantera blommor på Balthazars grav. Vi körde norr ut.I Puttgarden stannade vi i en timma. På Pråmen. Handlade.Cider. Vin. Öl. Rosévin. Rött vin. Vitt vin. Lite gott till kaffet å lite till.Det var premiär för oss. Vi styrde mot Bjärred. Middag hos Izaura och Robert. Såå mysigt. Gu'va vi pratade.Vi tackade för oss och körde till Patte i Båstad. Här vaknar vi idag.Kram
i Tyskland. Här bor vi på ett värdshus. med dessa dom grannar. .. Vi har kört hela dagen. Genom öppna landskap. Platt landskap. Ätit middag i grannbyn. Nu läsa bok.Kram
e läst!Den får en 3:a i betyg. Den e söt och den ger lite skratt. Igenkänningsfaktor. Tårar i slutet Alla känner vi en Ove. Jag tror jag känner ett par tre stycken.
åt vi på strandpromenaden här i Dunkerque. Så fint här. Mysigt. Varmt. Vilken strand. Musslor m vitlök. Entrecote. Vin.Efterrätt. Antonios efterrätt heter suspens... mycket god var den och de andra.Vi tog en promenad efter maten. Det är fint här.Nu är bilen tvättad oxå. Träden i Paris hade kladdat ner den.Nu vilar vi på rummet.
vi lämnade Paris och styrde mot Calais. Det tog strax under tre timmar att köra hit.Vårt första stopp blev stranden. Tre av oss badade. Vem som stod över får du gissa...Jag fick läst lite. Har längtat efter det. Boken är..ok om jag inte ser Robert Gustavsson framför mig när jag läser.Nu har vi checkat in på hotel Dune. Enklare standard men det funkar för en natt.Det ligger i Dunkerque.
idag är det Frankrikes nationaldag. Igår kväll var vi uppe i Eifelltornet. Vi köade i en och en halv timme innan vi kom fram till hissen.Det är en mäktig konstruktion. Vacker.Idag checkar vi ut och lämnar Paris. Vi ställer in gps:en på Dunkerque.Ha en fin söndag.
dag två började med frukost i parken.Sen var det buss igen.Lunch hos Fatima. Så mysigt att hälsa på henne.Vi har strosat runt. Shoppat. Nu vilar vi lite. Vi ska åka upp i Eifelltornet nu ikväll.
för att orka med dagen krävdes det en stadig frukost! ! Det var mysigt att äta petite dejeuner på café. Vi promenerade. Och kom till.. Oj så fint. För mig och Antonio är det 30 år sen vi var här senast. För de andra två är det premiär. Hop on hop off bussar e bra. Man får se mycket. Guide finns. Vi har åkt kors å tvärs. Hortensia. Sacre coeur. Här åt vi lunch. Sittandes i trappan åt vi brieost. Baguette. Chips.Pain de chocolate. Sköljde ner det hela med öl och Coke. Nu pustar vi ut på hotellet. Middagen kommer att intagas sent ikväll. Imorgon nya upptäcktsfärder! Vi ska bl a åka upp i Eifelltornet.Kram
Hit har vi kört. Via Hamburg där vi hälsade på släktingar. Farbror Alirio och kusin Judith. Vi sov hos Judith och hennes son Anfonee. (stavningen..) Vi åt en go frukost innan vi åkte till McDonalds för att låna internet och ladda kartor. Fröken Gps är en bra kompis. Framme! Nu blir det hop-on-hop-off buss!
tränar lite m Zigge. Blodspår.Jag tittar på blommorna.Spelar.Wordfeud. RuzzleÅ kollar instagram. Skogen e inte min grej. Jag "offrar" mig ibland å plockar svamp.
Jag ska vara på tolkcentralen vid tjugo över nio idag.Det betyder att jag hinner fixa kaffe, läsa, ta min bloggrunda.
Jag har träningsvärk. Jag sprang i söndags och det känns i benen samt att jag nu har cyklat till och från jobbet gör sitt.
Jag är glad för att jag har cyklat eftersom jag inte har varit på F& S på lääääänge.Inte bra men ja ja så har det blivit.
När jag vaknade längtade jag till en yoga-klass. Det hade varit skönt för mig och min kropp på många sätt.
Nu har jag bara tre dagar kvar till semestern börjar. Jag längtar mig sjuk efter att få vara.
Vara.
Njuta av dagen som den kommer. Jag hoppas så klart på sol men om den inte visar sig så kan jag alltid läsa. Baka. Häxan- skurtant kanske kommer på oväntat besök.
Vi gjorde mjukglass. Det var lite väl mycket meck...Tror vi ska damma av glassmaskinen! Köpte jordgubbar & bigarråer på Kungstorget. Det kom ett paket... En vacker skål i pressglas.Nu ska jag njuta av kvällen.
Om du vill ha din bubblande fläderdryck till midsommar, får du hålla tummarna för att flädern blommar ett par dagar innan. Bubblet behöver vila mellan 2 till 4 dagar för att få sin härliga champagne-karaktär. Det är gott med fläder, och extra festligt med fläderbubbel och lite mallig kan man vara när man smäller upp korkarna och serverar sin egengjorda champagne med jordgubbar, citron och vackra isbitar med blommor i.
Ingredienser:
3,5 liter kokande vatten + 5 dl iskallt vatten
1 kg socker
20 stycken fläderblommor
1 msk vitvinsvinäger
zest och saft från 4 ekologiska citroner (var noga med att inte få med ngt av det vita, då kan det bli beskt)
en liten nypa torrjäst
Ta fram din största kastrull och koka upp vattnet, häll i sockret och rör om tills det har löst upp sig. Lägg sedan i dina rensade blommor, det kalla vattnet, skalet, saften från citronen och vinägern. Rör om ordentligt och låt sedan blandningen svalna, när det är ordentligt svalt blandar du ned jästen, se till att blommorna på något sätt är under vätskan och lägg över en handduk. Låt kastrullen stå svalt och jäsa i 2-4 dagar, kika på den lite då och då. Så fort den känns lite spritslig så är den klar. Häll upp champagnen på rena kokade glasflaskor med ordentligt knäppkork. Var noga med att ämna ungefär 5 cm tomat upp till locket så att gasen får utrymme att ecpandera. Om du häller drickan på plastflaskor är det jätteviktigt att du håller noga koll på dem så att de inte exploderar. Det blir bra tryck i den här drickan, servera den sedan iskall med jordgubbar, citronskivor och isbitar
men det får jag stå ut med då jag såg fotboll i natt!! Confederation Cup!
Ja, vad ska jag säga om den matchen annat än att Spanien blev totalt överkörda. Det kommer att ta tid för dem att återhämta sig, att komma över förlusten Brasilien kommer att fira, länge , och de kan konsten att fira. Ha en fin dag.