Lagar middag..

Kalkonstek med honung och vitlök

Inköpslista:
1 benfritt ovanlår, ca 1kg
½ dl flytande honung
½ dl olja
2 msk kinesisk soya
3 st vitlöksklyftor, hackade
2 tsk citronsaft
1 msk salvia
1 msk rosmarin
crema di Balsamico

Tillagningstid: 60 minuter
Portioner: 4-6

Gör så här:
Blanda ihop ingredienserna till marinaden. Lägg ovanlåret i dubbla plastpåsar, slå på marinaden och låt stå över natten eller minst 2 timmar. Sätt ugnen på 150 grader. Lägg steken i en ugnsfast form, häll över marinaden. Stek i ugn ca 1,5 timme eller tills steken har fått en innertemperatur på 75-80 grader. Ös steken ett par gånger under tiden. Ett utmärkt alternativ till den traditionella lammsteken. Servera som en del av påskbuffén med Crema di Balsamico eller som ensamrätt tillsammans med skysås och klyftpotatis.

 

till huvudrätt.

 

Efterrätten blir detta...

CHOKLADMOUSSE

Recept på chokladmousse på mörk choklad, ägg och vispgrädde. Servera denna lena chokladmoussen i portionsskålar med brända, hackade mandlar på toppen.

Antal portioner

6 portioner

Ingredienser

  • 3 dl Arla® vispgrädde
  • 3 st äggulor
  • 150 g mörk choklad

Bränd mandel:

  • 34 dl mandlar
  • 1,1 dl strösocker
  • 12 tsk rivet apelsinskal

Gör så här:

Smält chokladen i en skål i vattenbad. Vispa grädden (ej för hårt). Rör ner en äggula i taget i den smälta chokladen. Vänd sedan ner chokladsmeten i den vispade grädden. Fördela moussen i portionskoppar. Låt moussen stelna i kylen minst en timme.

Bränd mandel: Skala av en tunn bit apelsinskal med potatisskalare. Finstrimla skalet. Smörj en bit bakplåtspapper med olja. Smält sockret i en liten kastrull. Rör ner apelsinskal och mandel med en träsked. Häll upp blandningen på papperet. Låt det stelna cirka 30 minuter. Hacka det med en stor vass kniv. Strö den hackade mandeln över moussen

 

Förrätten blir sojamarinerad lax.

Till detta serverar vi ett kallt rosévin. Ute på altanen.

Kram


Kommentarer
Postat av: Emilie

Hej!

Vi har uppmärksammat din blogg tack vare kvaliteten på dina goda recept. Vi skulle bli jätteglada om du ville gå med i hittarecept.se så att vi kan länka till din blogg.

Hittarecept.se är en sökmotor som samlar recept från de bästa svenska bloggarna och sajterna. Flera hundra bloggar har redan gått med och dragit nytta av den trafik vi skickar till deras sajter.

För att gå med behöver du bara följa länken här: http://www.hittarecept.se/ga-med-i-matbloggstoppen

Med vänlig hälsning,

Emilie
Hittarecept.se


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback