Titta

Tränat!
Go´morron!
Kram kram
Idag

Idag är ingen vanlig dag
Sprang igår

Idel ädel kändisar

Summertime

Kommer ni ihåg

Denna dag
Hon log alltid.
Ditt skratt klingar nu i himlen.
God förmiddag!
Jag har läst GP, Druckit kaffet och ätit en räkmacka till frukost. Tack för den Jessica!
Vad ska vi göra idag? LÄSA, jag är mitt i en bra bok.
Oj, vad ska jag svar nu?
Vi har uppmärksammat din blogg tack vare kvaliteten på dina goda recept. Vi skulle bli jätteglada om du ville gå med i hittarecept.se så att vi kan länka till din blogg.
Njuter

Lagar middag..
Kalkonstek med honung och vitlök
Inköpslista:
1 benfritt ovanlår, ca 1kg
½ dl flytande honung
½ dl olja
2 msk kinesisk soya
3 st vitlöksklyftor, hackade
2 tsk citronsaft
1 msk salvia
1 msk rosmarin
crema di Balsamico
Tillagningstid: 60 minuter
Portioner: 4-6
Gör så här:
Blanda ihop ingredienserna till marinaden. Lägg ovanlåret i dubbla plastpåsar, slå på marinaden och låt stå över natten eller minst 2 timmar. Sätt ugnen på 150 grader. Lägg steken i en ugnsfast form, häll över marinaden. Stek i ugn ca 1,5 timme eller tills steken har fått en innertemperatur på 75-80 grader. Ös steken ett par gånger under tiden. Ett utmärkt alternativ till den traditionella lammsteken. Servera som en del av påskbuffén med Crema di Balsamico eller som ensamrätt tillsammans med skysås och klyftpotatis.
till huvudrätt.
Efterrätten blir detta...
CHOKLADMOUSSE
Recept på chokladmousse på mörk choklad, ägg och vispgrädde. Servera denna lena chokladmoussen i portionsskålar med brända, hackade mandlar på toppen.
Ingredienser
- 3 dl Arla® vispgrädde
- 3 st äggulor
- 150 g mörk choklad
Bränd mandel:
- 3⁄4 dl mandlar
- 1,1 dl strösocker
- 1 1⁄2 tsk rivet apelsinskal
Gör så här:
Smält chokladen i en skål i vattenbad. Vispa grädden (ej för hårt). Rör ner en äggula i taget i den smälta chokladen. Vänd sedan ner chokladsmeten i den vispade grädden. Fördela moussen i portionskoppar. Låt moussen stelna i kylen minst en timme.
Bränd mandel: Skala av en tunn bit apelsinskal med potatisskalare. Finstrimla skalet. Smörj en bit bakplåtspapper med olja. Smält sockret i en liten kastrull. Rör ner apelsinskal och mandel med en träsked. Häll upp blandningen på papperet. Låt det stelna cirka 30 minuter. Hacka det med en stor vass kniv. Strö den hackade mandeln över moussen
Förrätten blir sojamarinerad lax.
Till detta serverar vi ett kallt rosévin. Ute på altanen.
Kram
Förlovningsdag!

Bokat

Ännu en vacker dag

Hipp Hipp Hurra!
Musik
Betyg 2

God morgon!

Mitt Båstad -köp

Läsa

Hej!
Åkte till Coop för att handla lite frukostmat. Det var skönt. men jag är inte så sugen på att laga mat.
Kanske blir det till att se någon fotbollsmatch idag, har hört att Ghana p 96 är något alldeles extra bra.
Nu ska jag dricka kaffe och läsa lite. Det är trots allt semester.
Båstad

Igår



Nära Brake




Boken

Middagen


Calais


14 juli

Paris

Paris








Paris!





I skogen
Jag tittar på blommorna.
Spelar.
Wordfeud.
Ruzzle
Å kollar instagram.
Skogen e inte min grej. Jag "offrar" mig ibland å plockar svamp.
Imorgon
Allt enligt traditionen.

Måndag

Mårbacka, Prins Nicolai och Mary verkar trivas.
Pelargonhörnet som inte är något hörn.

Solen lyser. Bästa solen.

Välkomnande blommor vid dörren.
Äntligen!
Såå nöjd.

Måndag
Ungdomarna sover.
A& jag har ätit frukost. Ute på altanen.

Nu blir det kaffe och bok.
Ny bok

Underbart att läsa.
Middag på stranden

Hästevik.
Pizza.

Mys.
Semester.
Mys

Semestern

TJOHO!!
Viva!
Ernst
Två veckor i rad!
Not bad, not bad at all.
Någon

Någon

På väg

Shoppade på väg till hållplatsen. Nöjd.
Igår
Mmmmorgon!
Kärt barn har många namn
Brandängslilja är nytt för mig.

Har jag tur har den självsått sig.
Dock inte bästa stället men..
Lite bilder
Tror vi ska damma av glassmaskinen!

Köpte jordgubbar & bigarråer på Kungstorget.

Det kom ett paket...

En vacker skål i pressglas.
Nu ska jag njuta av kvällen.
Hm ska nog allt plocka några fler klasar....
Fläderblomschampagne
Om du vill ha din bubblande fläderdryck till midsommar, får du hålla tummarna för att flädern blommar ett par dagar innan. Bubblet behöver vila mellan 2 till 4 dagar för att få sin härliga champagne-karaktär. Det är gott med fläder, och extra festligt med fläderbubbel och lite mallig kan man vara när man smäller upp korkarna och serverar sin egengjorda champagne med jordgubbar, citron och vackra isbitar med blommor i.
Ingredienser:
3,5 liter kokande vatten + 5 dl iskallt vatten
1 kg socker
20 stycken fläderblommor
1 msk vitvinsvinäger
zest och saft från 4 ekologiska citroner (var noga med att inte få med ngt av det vita, då kan det bli beskt)
en liten nypa torrjäst
Ta fram din största kastrull och koka upp vattnet, häll i sockret och rör om tills det har löst upp sig. Lägg sedan i dina rensade blommor, det kalla vattnet, skalet, saften från citronen och vinägern. Rör om ordentligt och låt sedan blandningen svalna, när det är ordentligt svalt blandar du ned jästen, se till att blommorna på något sätt är under vätskan och lägg över en handduk. Låt kastrullen stå svalt och jäsa i 2-4 dagar, kika på den lite då och då. Så fort den känns lite spritslig så är den klar. Häll upp champagnen på rena kokade glasflaskor med ordentligt knäppkork. Var noga med att ämna ungefär 5 cm tomat upp till locket så att gasen får utrymme att ecpandera. Om du häller drickan på plastflaskor är det jätteviktigt att du håller noga koll på dem så att de inte exploderar. Det blir bra tryck i den här drickan, servera den sedan iskall med jordgubbar, citronskivor och isbitar
liiite trött idag....
Confederation Cup!
Ja, vad ska jag säga om den matchen annat än att Spanien blev totalt överkörda. Det kommer att ta tid för dem att återhämta sig, att komma över förlusten
Brasilien kommer att fira, länge , och de kan konsten att fira.
Ha en fin dag.