Vi är
barnvakt åt lilla Matilda som i detta nu ligger å sover middag.
Det kom ett önskemål från Malin att jag skulle lägga ut receptet på musselsoppan.
Här kommer det.
INGREDIENSER | Portioner | ||
1,0 |
kilo |
||
200,0 |
gram |
||
4,0 |
styck |
||
3,0 |
klyftor |
||
0,5 |
dl |
||
2,0 |
dl |
||
4,0 |
dl |
||
|
|
||
1,0 |
burk |
||
3,0 |
dl |
||
|
|
||
|
|
||
|
|
||
( |
TILLAGNING
- Skrubba musslor om det behövs. Släng alla som inte stänger dig när du knackar på den. Skär fläsk i tärningar. Skala och hacka lök och vitlök. Hacka persilja.
- Stek fläsket i olja tills det får lite färg. Tillsätt lök och vitlök. Fräs i 1 minut. Häll i tomat, vin och buljong, koka upp. När det kokar lägg ner musslorna och lägg på ett lock. Koka tills musslorna öppnat sig, 3-4 minuter.
- Sila över buljongen till en ny kastrull. Tillsätt grädde. Koka i 3-4 minuter. Mixa buljongen skummig.
- Servera musslor på ett fat och soppan i en stor skål. Strö över persilja. Servera med gott bröd att doppa i soppan.
Den blir ljuvligt god.
Med ett gott bröd till. Igår köpte vi brödet på Gunnebo slott.
Min surdeg är inte klar än...men sen ska jag börja baka igen.
Kram
Kommentarer
Trackback