..eller dessa..




Receptet kommer från Hummingbird Bakery och är verkligen ett toppenrecept, alla kakor blir så där perfekt runda och platta som de ska vara (enligt mig i alla fall). Gillar recept som känns omöjliga att misslyckas med. Dessa kakor blir sådär härligt sega i mitten och krispiga på kanterna.

Peanutbutter Cookies:
~30 stycken

225 gram smör, rumstempererat
200 gram strösocker
200 gram ljust råsocker
2 ägg
1/2 tsk vaniljpulver
240 gram jordnötssmör
340 gram mjöl
2 1/2 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
75 gram mörk choklad, grovt hackad eller chokladknappar

1. Värm ugnen till 175 grader.

2. Vispa samman ägg och socker till en fluffig smet.

3. Vispa ned ett ägg i taget och vispa en liten stund efter varje.

4. Vispa ner vanilj och jordnötssmör på låg hastighet.

5. Tillsätt mjöl, salt och bikarbonat och vispa samman till en smidig deg.

6. Vänd ner chokladen med en slickepott.

7. Rulla bollar stora som en pingisboll, ungefär sex per plåt är lagom. De behöver ha utrymme mellan sig eftersom de dels flyter ut och dels sväller.

8. Grädda cirka 10 minuter, tills de är gyllene runt kanterna och ganska platta.

9. Låt kakorna svalna något på plåten, låt dem sedan svalna helt på ett galler.


Detta recept stal jag
här!

<3


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback