Detta kan bli starten på lördagsmorgonen..
Färskostbullar
Man förbereder det kvällen innan och på morgon är det bara starta ugnen och grädda dem i ca 10 minuter och vips har man nygräddade frukostbullar. Mums!
25 g jäst
2 dl kall mjölk
1 dl Kesella lätt
2 msk rumsvarmt smör
Salt
6-7 dl vetemjöl
1 uppvispat ägg
½ dl solroskärnor
Rör ut jästen i mjölken. Tillsätt Kesella, smör, salt och det mesta av mjölet. Arbeta ihop till en smidig deg. Dela degen i åtta bitar och forma dem till runda bullar. Lägg dem på ett bakplåtspapper på en liten plåt. Lägg över en handduk och låt dem stå i svalen eller kylen att jäsa över natten (8-10 timmar).
Sätt ugnen på 225 grader. Pensla bullarna med ägg och strö över solroskärnor. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter. Låt bröden svalna. Förvara i kylen.
Kommentarer
Trackback