Detta kan bli starten på lördagsmorgonen..

Färskostbullar




 Man förbereder det kvällen innan och på morgon är det bara starta ugnen och grädda dem i ca 10 minuter och vips har man nygräddade frukostbullar. Mums!

 

25 g jäst

2 dl kall mjölk

1 dl Kesella lätt

2 msk rumsvarmt smör

Salt

6-7 dl vetemjöl

1 uppvispat ägg

½ dl solroskärnor

 

Rör ut jästen i mjölken. Tillsätt Kesella, smör, salt och det mesta av mjölet. Arbeta ihop till en smidig deg. Dela degen i åtta bitar och forma dem till runda bullar. Lägg dem på ett bakplåtspapper på en liten plåt. Lägg över en handduk och låt dem stå i svalen eller kylen att jäsa över natten (8-10 timmar).

 

Sätt ugnen på 225 grader. Pensla bullarna med ägg och strö över solroskärnor. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter. Låt bröden svalna. Förvara i kylen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback