Igår var jag på bokprat

Hemma hos Karin.Kul att få komma hem till henne.

Boken vi skulle prata om var "Karlstad zoologiska".

Den hade inte fångat mig, det minsta.

Den har (kanske?) egentligen en sorglig underton men den missade jag, för alla djuren stod ivägen ;O).

Hur som helst är det kul att prata böcker oavsett vad man tycker om den.

Till nästa gång ska vi läsa den här :

Båten




Nam Les hyllade och prisbelönta novellsamling Båten tar oss från Colombias slum till Teherans gator; från New York City till Iowa City; från en liten fiskeby i Australien till ett fartyg på Sydkinesiska havet. Med hjälp av en mångfald av röster och perspektiv tar Le med oss till hjärtat av vad det innebär att vara människa, oavsett var i världen man befinner sig. Båten är Nam Les uppmärksammade debut från 2008.

"Underbara noveller som gruffande och frustande drar fram över vår galna värld ... En fantastisk prestation. Nam Le träffar mitt i hjärtat, och det är en smärta som bränner sig fast."
Junot Díaz, författare till Oscar Wao's korta förunderliga liv.

Den ska jag klicka hem idag tillsammans med några andra boktips som dök upp igår kväll.

Nämligen de här:


I köket

Gabriel Lightfoot är köksmästare på Imperial Hotel i London. Han är hängiven och noggrann, hård men rättvis mot sina underställda. Personalen är en brokig samling människor från skilda delar av världen, var och en har sin egen historia att berätta - eller förtiga.

När en i personalen, ukrainaren Yuri, hittas död börjar Gabriel förföljas av mardrömmar. Yuri har i hemlighet bott i källaren tillsammans med Lena som arbetar i disken. Gabriel känner sig manad att ta hand om Lena och hon flyttar in hos honom En märklig sexuell relation uppstår och Gabriel anfäktas av samvetskval över att han utnyttjar henne samtidigt som hans verklighetsuppfattning börjar vackla under hennes inflytande.




Kvinnor på ett tåg

SEX KVINNOR råkar hamna i samma kupé på en tågresa genom södra Indien. De börjar samtala. Det är huvudpersonen Akhila som får kvinnorna att berätta om sina liv. Hon behöver lära känna sig själv och resan blir en bildningsresa för henne. Hon vill återfå rätten till sitt liv, äga sitt namn, sin kropp och sin sexualitet
som dryga 40-åring, ogift och barnlös.
Anita Nair tecknar en mångstämmig bild av dagens Indien utifrån ett distinkt kvinnligt perspektiv och ger med Kvinnor på ett tåg nya perspektiv på den indiska vardagen på 2000-talet.
Nair skildrar i sina böcker Indien helt utan exotism. Hon skriver på engelska men vänder sig till en indisk publik. Trots det har Kvinnor på ett tåg getts ut i en mängd länder runt om i världen. På En bok för alla utgavs den första gången 2008.



Jag är ledig och det är såå skönt.
Cornelia och jag ska till stan för att fixa foto till hennes IDkort och sen ska vi förbi banken och lämna in det samt beställa ett bankomatkort.
Det får man ha när man är 13.

Säkert blir det en go fika på stan också.

JO en sak till ska göras idag.
Vitsippsbilderna.

Jo, ni har sett de förut.
Allt började när Felicia var liten bäbis.
Jag la henne ner på den vita mattan av blommor och fotade.
Massor.
Det har jag sedan gjort varje år med barnen. Något år tyckte Kevin att han skulle få betalt...
Det är så kul att se och jämföra från året före.
Nu är inte skillnaderna lika stora men väl så roligt att göra tillsammans.

Kram kram



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback